The health blog

Articles, interviews and tips helping you achive a healthier lifestyle.

Blogg

Därför är stillasittande vår tids rökning

Att många av oss sitter allt mer stilla kanske inte är någon nyhet. Men tänker vi egentligen på alla de negativa följder det kan innebära för vår hälsa? Amanda Martinsson som skrivit texten är volontär för Beat Diabetes. När hennes 3 åring insjuknade i typ 1-diabetes förra året kände hon ett starkt behov av att göra något för att uppmärksamma och sprida kunskap om sjukdomen. Hon tog kontakt med Beat Diabetes och skriver nu texter för organisationen.

Beat Diabetes

May 3, 2022

Blogg

Vad är medicinsk träning? Och hur mycket ska man träna om man har en kronisk sjukdom?

“Jag vill vara med och effektivisera hälso- och sjukvården med patientens behov i fokus. Målet är att uppnå ett hälsosammare samhälle där medicinsk träning är lika vanligt att förskriva som all annan medicin.” Säger Lisa. Lisa Aasa är strategichef på Vitala, en medicinsk träningstjänst för kroniska patienter, samt Chief Digital Officer på Forum för Health Policy, Sveriges största ideella tankesmedja inom hälso- och sjukvården. Förutom hennes arbete inom innovation och hälsa har hon en bakgrund i ekonomi och juridik.

Lisa Aasa

Mar 25, 2022

Blogg

Självledarskap - bli bättre på att leda dig själv i tider av förändring

Hur kan man använda självledarskap i praktiken? Och vad innebär det egentligen för vårt välmående? Nassim Mehran, Julija Blomqvist och Filip Axnér jobbar alla tre på Self Leaders som föreläsare, facilitatorer och ledarskapsutvecklare. De har mångårig erfarenhet av att leda workshops och hålla föreläsningar för både ledare och medarbetare i företag och organisationer inom bland annat självledarskap, feedback, prokrastinering, hur man bygger lärande team och organisationer med mera.

Self Leaders

Mar 16, 2022

Blogg

Stöd vid oro och kris

Det som nu sker i vår omvärld lämnar ingen oberörd. Oavsett närhet till händelsernas centrum drabbas vi som medmänniskor i denna tid av prövning. Kris och krig kan skapa stress, oro och leda till existentiella frågor. Reaktionerna är lika många som de olika individer vi är. Ge stöd till personer i nöd - glöm inte att ta hand om dig själv också. Meditation kan hjälpa dig att hitta ett inre lugn och lindra oroskänslor. Utifrån det lugnet blir det sedan lättare att agera. Därför vill vi på Health Integrator tillsammans med Yogobe erbjuda dig stöd i vardagen på dina villkor, kostnadsfritt. En möjlighet att ta dig tid att känna, vara, andas och reflektera.

Johanna Helinder

Mar 9, 2022

Blogg

Känner du dig stressad? 5 frågor till dig själv för att minska din stress

Kroppen har en fantastisk förmåga att både hantera och återhämta sig från stress – om vi ger den chansen. I den tid vi lever i stressar vi ofta över mer än vi mår bra av, och vi missar ofta att återhämta oss. Ann-Sofie Forsmark har hjälpt människor ta hand om såväl sin fysiska som mentala hälsa i över 20 år och arbetar som hälsostrateg och ledarskapskonsult framförallt med fokus på hållbar prestation på arbetsplatsen och att navigera i en föränderlig värld. Här får du fem frågor från Ann-Sofie som kan hjälpa dig hantera känslor av stress.

Ann-Sofie Forsmark

Feb 22, 2022