Mick: "Börjar plocka fram kläder från 2018"

Deltagare Michael Jun 14, 2022

Just nu deltar 925 personer i Stockholm i ett kostnadsfritt hälsoprogram av Health Integrator. Under en period på fem år får personerna coachning, hälsouppföljningar och ekonomiskt stöd för att förbättra sin hälsa. Mick är en av de många nöjda deltagarna som redan märker effekt. Tillsammans med sin coach Linda har Mick satt en plan för hur han kan uppnå en hållbar livsstilsförändring över tid.

Har du märkt någon skillnad i ditt mående sedan du gick med i Health Integrator?
– Ja! Jag äter nyttigare mat. Tränar mycket mer och nu börjar jag att se skillnader i vikten och klädernas storlekar. Mitt blodtryck går också åt rätt håll. Mitt mål är att bli av medicinen under året!

Har du fått någon värdefull insikt under programmets gång?
– Mest värdefullt var genomgången med sjuksystern som höll en grundföreläsning om prediabetes. Dessutom var Kristina Anderssons kurs (4 delar) om kost mycket, mycket värdefullt. Jag skulle också vilja nämna Kristinas e-bok "Bli blodsockersmart" som en källa för inspiration, med recept och ett 6-veckorsprogram.

Vad tror du behövs för någon som vill komma igång och leva hälsosammare?
– En grundlig genomgång på hur kroppen fungerar (och varför man kan ha fått prediabetes). Framför allt, hur man kan ta sig ur den negativa livsstilen. Också motion, kostrådgivning med färdiga förslag...

För mig har det varit ganska lätt. Jag såg möjligheten till en "andra chans" att rätta till mina dåliga vanor. Som en duktigt motionär (som har tränat på elitnivå) var det självklart att jag skulle haka på programmet. Min arbetsgivare ställde upp och fixade årskort på ett fint gym. (Jag pröjsade själv för en PT, som har gjort underverk på min gamla kropp).

Jag mår bättre för varje månad, jag har gått ner nästan 10 kg sedan årsskiftet. Börjar plocka fram kläder från 2018...  Det är ju jätteroligt! Har dock fördel att jag redan för ett år sedan valde att ta ett sabbatsår från jobbet (innan jag fick hälsobeskedet i december). Nu har jag både tid och motivation att ta hand om mig själv och min hälsa!

 

Bild: Mick under en vandring på ön Arran, Skottland, från Beinn Tarsuinn 828 möh.