Reflektionsövning - att utvecklas ur sin egen vardag

Johanna Helinder Feb 8, 2022

Introduktion till reflektionsövning inför årsuppföljning

Det här är en möjlighet för dig att inför årsuppföljningen med din hälsocoach ta dig tid att själv reflektera över året som gått, utifrån din hälsoresa, din livssituation. Vi uppmuntrar dig att ta dig tiden att ställa dig själv några frågor, se exempel nedan, och att du är snäll, ärlig och tillåtande i dina svar. Ibland kan man fastna i att repetera eller recensera händelser och erfarenheter snarare än att reflektera över dem. Reflektion är en djupare nivå där svaren snarare handlar om känslor och lärdomar. Vi uppmuntrar dig även att fokusera på det stora i det lilla och det som faktiskt skett, gått bra, blivit en skillnad även om det kan kännas lättare att notera det som du hade önskat uppnå men som inte blivit av. 

Kom ihåg! Det är summan av de små förändringarna som blir helheten, resan har bara börjat. Nu har du snart deltagit i detta program i ett år, vi ser fram emot att följa dig! Bra jobbat!
 

Förberedelse och övning


Reflektionsfrågor enligt SOLA. Tänk tillbaka på det senaste året som gått i hälsoprogrammet, samt inför det kommande: 

Tacka dig själv för att du tog dig tiden att reflektera kring dessa frågor, kanske några andra frågor/insikter dök upp. Du väljer själv vad du vill dela med din coach i samband med årsuppföljningen. Verkligen strongt jobbat under året, nu väntar nya möjligheter! Varmt lycka till!