Nytt samarbete: Yogobe och Health Integrator

Feb 04, 2022

Nu ansluter Yogobe som samarbetspartner till Health Integrators digitala plattform. På uppdrag av Region Stockholm gör Health Integrator en folkhälsosatsning med fokus på att förebygga diabetes typ 2. Nu kan deltagarna i detta program använda sin årliga peng för att investera i även Yogobes tjänster.

Projektet är en del av regionens långsiktiga satsning för att förebygga folkhälsosjukdomar – här med fokus på just prevention av diabetes typ 2. En sjukdom som kostar Region Stockholm ungefär 2,5 miljarder varje år. Genom att tillföra resurser redan i stadiet prediabetes kan insjuknande förhindras, och personerna får istället själva aktiveras på sin väg mot hållbar hälsa istället för att hamna i vårdens omhändertagande. Region Stockholm estimerar att 1,4 miljarder kronor per år inom region Stockholm kan frigöras tack vare att det preventiva arbetet leder till att sjukvårdskostnader uteblir.

– Tillsammans verkar vi för att fler skall må bra och vara hållbara i sina liv samtidigt som vi förhoppningsvis kan minska belastningen på vården och spara pengar för vårt gemensamma samhälle, säger Peter Munteanu, grundare till Yogobe.

– Hälsoprogrammet hjälper användaren att förändra sina levnadsvanor på ett hållbart sätt. Med stöd av coachande samtal med en hälsopedagog, hälsotest och en skräddarsydd lösning utifrån individens förutsättningar och behov ökar chanserna att lyckas. Vi är glada över att ha med oss Yogobe som blir ett viktigt tillskott för att stötta användaren att aktivera sig fysiskt och må bättre, säger Fredrik Söder, grundare och VD på Health Integrator.

Så fungerar det
Totalt 925 personer har möjlighet att gå det kostnadsfria programmet och påbörja sina resor mot ett mer hälsosamt liv. Programmet pågår under 5 års tid och deltagarna blir inbjudna till Health Integrators digitala plattform och får under programmets gång: 

Drygt 700 personer har redan antagits till programmet som pågår under 5 års tid. För att bli antagen behöver man uppfylla följande:

Läs mer och ansök till programmet på folkhalsastockholm.se

Läs mer om Yogobe och samarbetet med Health Integrator:
https://yogobe.com/se/foretag/partners/health-integrator