Hälsobloggen

Artiklar, intervjuer och tips som hjälper dig att uppnå en hälsosammare livsstil.

Blogg

Hälsocoachens bästa tips inför adventsfikat - så stillar du sötsuget!

Jul, jul strålande jul...Med en månad kvar till julafton och några dagar kvar till första advent förbereder många av oss med att ta fram pynt i trädgårdarna, adventsljusstakarna tänds och snart kommer halva kvarteret att dofta pepparkakor och lussebullar. Julen dignar av godsaker och det fikas mer än vanligt. Hur ska man lyckas äta måttligt med godsaker? Här ger vår hälsocoach Linda några tips på vägen.

Coach Linda

Nov 26, 2021

Blogg

Den hälsosamma gemenskapen

”Vad är viktigast för dig just nu?” Jag ställde frågan till den femtionioåriga mannen som jag var ansvarig för som cancerläkare, för jag ville förstå hur jag bäst skulle kunna hjälpa honom. Han hade en lysande karriär som hög chef och han trivdes med sitt jobb, men nu hade han drabbats av en svår cancersjukdom.  ”Min familj. Och mina vänner. De betyder allt för mig.” Svaret kom snabbt och utan tvekan och jag såg i hans ögon att han verkligen menade vad han sa. Klicka här för att läsa hela blogginlägget av Peter Strang, cancerläkare, professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet och Stockholms sjukhem, samt författare.

Peter Strang

Nov 12, 2021

Blogg

Hej där – DU är unik!

För att lyckas med det en vill uppnå, till exempel en förändring för hälsan, är det bra att sätta mål. Det har en ju hört förut och ibland kan jag bli trött på det snacket. Det kan låta så klyschigt och att sätta mål är inte så lätt alla gånger. Ibland triggas negativa tankar igång när en inte lyckades nå det där målet trots en jäkla massa hårt jobb. Hur som helst behöver en veta; vart är jag idag och vart är jag på väg, vad kan hända under resan och vilken pepp önskar jag då? Det är därför som mål bör vara smarta och internaliserade i individens eget dna. Så här tänker jag kring smarta mål.

Ghita Flinckman

Nov 08, 2021

Blogg

Sommarhälsning från en av våra hälsocoacher på Health Integrator

Sommaren är här! För somliga stundar en skön ledighet medan för andra fortsätter dagarna och veckorna på rutin. För vissa kommer sommaren med möjligheter till återhämtning, att få till nya rutiner med bland annat mer aktivitet och hälsosammare val. För andra kan sommaren innebära större utmaningar att få till just detta. Här ger vår hälsocoach Ulrika Stegius några smarta sommartips.

Ulrika Stegius

Jul 19, 2021

Blogg

Hur får jag hjälp att må bättre av en hälsocoach?

Hur går man ner i vikt? Hur hittar man hälsosamma rutiner? En hälsocoach kan hjälpa dig. Under de senaste decennierna har coachingens effekt studerats en hel del. Resultaten visar bland annat att många av deltagarna i studierna uppnått en mer varaktig beteendeförändring, bättre självmedvetenhet, mer optimism samt ökat självförtroende. Det som visats vara en av de främsta framgångsfaktorerna i coachingen är det autonomifokuserade förhållningssättet, vilket leder till ökad reflektion för individerna att själva tänka igenom och utveckla idéer samt fatta egna beslut.

Johanna Helinder

Jul 02, 2021