top of page

Health Integrator - den digitala plattformen som gör hÀlsoinsatser smartare

Vi pÄ Health Integrator förÀndrar det traditionella synsÀttet pÄ vilket sjukvÄrd bedrivs idag. Genom att gÄ ifrÄn den reaktiva attityden som har ett tydligt kostnadsfokus dÀr en generisk vÄrdmodell gör det svÄrt för den enskilda individen att hitta rÀtt i vÄrdsystemets labyrinter har vi istÀllet fokuserat pÄ preventiv vÄrd genom en metod som Àr enkel, skalbar och behovsanpassad.


PÄ Health Integrator sÀtter vi individen och det individuella behovet i fokus och det Àr ocksÄ dÀr som resan börjar - frÄn början, för dig, utifrÄn dina förutsÀttningar. Den stora sjukdomsbördan som just nu rÄder skapar ovisshet om huruvida den svenska hÀlso- och sjukvÄrden kommer att klara av kommande vÄrdbehov. PÄ grund av detta görs nya satsningar för att förebygga sjukdomar, göra vÄrden mer effektiv men Àven underlÀtta för den enskilda individen att ta mer ansvar för sin egen hÀlsa redan innan sjukdom bryter ut. Majoriteten av vÄrdens resurser gÄr till att vÄrda de som redan Àr sjuka. Endast en liten del lÀggs pÄ preventiva insatser för att minska inflödet av nya insjuknade. Hela 80% av alla kroniska sjukdomar kan förebyggas genom hÀlsosamma levnadsvanor. Genom att jobba preventivt och förebygga livsstilsrelaterade kroniska sjukdomar kan vi frigöra enorma resurser som kan investeras pÄ annan sjukvÄrd och vi besparar ocksÄ individen mycket lidande.

Vad gör Health Integrator?

Health Integrator har utvecklat en digital plattform för helhetshÀlsa som vilar pÄ 3 grundstenar; hÀlsocoachning, personlig hÀlsoprofil och mÄlsÀttningar samt en marknadsplats. TjÀnsten har ett cirkulÀrt upplÀgg och frÀmjar hÄllbara förÀndringar av levnadsvanor för att förebygga kroniska sjukdomar som diabetes typ 2 och hjÀrt- kÀrlsjukdomar. VÄrt mÄl Àr att hjÀlpa de som behöver oss mest och vi ser till att investeringen frÄn dig som privatperson, er som region eller er som försÀkringsbolag hamnar dÀr den gör som mest nytta och vi kan visa pÄ faktiska resultat.


Ett exempel pÄ det Àr hÀlsoprogrammet vi erbjuder pÄ uppdrag av Region Stockholm dÀr 925 personer mellan 50-60 Är i Stockholmsregionen i riskgrupp för diabetes typ 2 fÄtt medel av regionen via en sÄ kallad hÀlsoobligation för att delta i vÄrt 5 Är lÄnga hÀlsoprogram. HÀlsoobligationen Àr den första i sitt slag, Àven nationellt, och Àr en finansieringslösning dÀr Äterbetalningen och rÀntan Àr kopplad till hur framgÄngsrik den preventiva insatsen blir. LÀs mer om hÀlsoobligationen hÀr.Vid programstart lÄg samtliga deltagare i Region Stockholmsprogrammet inom spannet för prediabetes, riskzonen för typ 2-diabetes. Efter sex mÄnader mÀrktes stor skillnad för den första gruppen deltagare, 43% hade förbÀttrat sina blodsockervÀrden till den grad att de inte lÀngre lÄg i riskzonen för typ 2-diabetes. Efter tolv mÄnader Àr majoriteten av de första deltagarna, 51%, inte lÀngre i riskzonen.


Om regionen vÀljer att skala upp satsningen och erbjuda den till alla pre-diabetiker i lÀnet innebÀr detta en besparingspotential pÄ 1,4 miljarder per Är - bara i region Stockholm vilket exempelvis skulle kunna anvÀndas till 2400 nya sjukskötersketjÀnster.

HÀlsocoachning och individuell hÀlsoprofil

HÀlsocoachen pÄ Health Integrator har som uppgift att stimulera deltagarna att vÀlja en livsstil som upprÀtthÄller och utvecklar deras hÀlsa över tid. HÀlsocoachen stöttar till ökad sjÀlvinsikt om en individuell hÀlsoprofil utifrÄn blodprov och ifyllt hÀlsoformulÀr samt utformar, tillsammans med individen, en hÀlsoplan med mÄl pÄ lÄng- och kort sikt. Genom regelbundna digitala hÀlsosamtal frÀmjar hÀlsocoachen motivationsarbetet till Àndrade levnadsvanor, erbjuder dem ytterligare hÀlsoinformation/kunskap samt guidar till ett brett utbud av olika hÀlsotjÀnster pÄ vÄr integrerade marknadsplats.



Marknadsplatsen - hur fungerar den?

Health Integrators marknadsplats Àr en integrerad del i vÄr tjÀnst dÀr du som anvÀndare med hjÀlp av din coach hittar produkter och tjÀnster som Àr handplockade och kvalitetssÀkrade för att skapa bÀsta förutsÀttningarna för dig att nÄ dina hÀlsomÄl. PÄ marknadsplatsen förmedlar Health Integrator tjÀnster och produkter som Àr specifikt utvalda för mÄlgruppen och som bidrar till att lÀttare skapa och behÄlla nya hÀlsosamma vanor. Valda produkter lÀggs i varukorgen, betalas med valt betalmedel, checkas ut och aktiveras sedan hos leverantören. Utöver hÀlsocoachning erbjuder marknadsplatsen i dagslÀget produkter och tjÀnster inom kategorierna:

  • HemmatrĂ€ning

  • Kost

  • Kurser och inspiration

  • Gym- och vattentrĂ€ning

  • Stress och sömn

  • Alkohol och tobaksvanor

  • KvinnohĂ€lsa

Marknadsplatsen Àr en dynamisk plats som Àr under stÀndig utveckling. Detta för att hela tiden vara uppdaterade pÄ deltagarnas behov, nyheter pÄ marknaden och ny forskning. HÀlsocoachen hjÀlper deltagaren att hitta produkter och tjÀnster som passar hÀlsoprofilen och de personliga mÄlsÀttningarna och för att göra det extra enkelt finns ocksÄ rekommenderade paket med produkter som baseras pÄ de vanligaste mÄlsÀttningarna inom hÀlsoprogrammen. Givetvis kan deltagaren ocksÄ sjÀlvstÀndigt browsa fritt pÄ marknadsplatsen och köpa produkter.

Flexibla betalningslösningar

PÄ Health Integrators plattform har vi skapat flexibla betalningslösningar dÀr du som privatperson kan betala med din egen plÄnbok eller ditt friskvÄrdsbidrag och du bestÀmmer sjÀlv vilken produkt som ska dras frÄn vilken plÄnbok. Det kan ocksÄ vara sÄ att din region, ditt försÀkringsbolag eller annan aktör gÄr in med ett förbetalt saldo för dig, ett sk. hÀlsosaldo som dÄ blir ytterligare ett betalmedel för dig att vÀlja pÄ. För er som region, försÀkringsbolag eller företag finns möjlighet att ladda upp ett hÀlsosaldo i era deltagares, kunders eller anstÀlldas digitala plÄnböcker pÄ plattformen. Med ett förbetalt hÀlsosaldo vet ni med sÀkerhet att investeringen hamnar dÀr den ska och skapar förutsÀttningar för individen att med hÀlsocoachens hjÀlp hitta rÀtt produkter för att nÀrma sig sina hÀlsomÄl.

Nyfiken pÄ att veta mer eller vill ni samarbeta med oss?

Boka en demo eller skriv till oss hÀr info@healthintegrator.se




14 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page